Print

Horeca

Een horeca uitbater moet voor de (her)opening of overname van een horecazaak een drankvergunning aanvragen bij de gemeentelijke dienst onthaal.
Het aangifteformulier wordt samen met gevraagde stukken ingeleverd bij de wijkagent en de brandweer die overgaan tot een eventuele gezamelijke controle van de horecazaak.

Naast de drankvergunning zijn er nog allerhande belangrijke zaken. De gemeente biedt je de 'startersbrochure horeca' aan als leidraad.
Op deze manier proberen we je wegwijs te maken in alle verplichtingen waaraan een horeca ondernemer moet voldoen. Aan sommige verplichtingen moet elk zelfstandige ondernemer in dit land voldoen, maar de horeca kent heel wat specifieke regelingen zoals die voor voedselveiligheid, toegankelijkheid of de kassa.

Indien je nog vragen hebt, kom dan langs bij de dienst lokale economie (03 340 00 30 - economie@rijkevorsel.be) of neem contact met Horeca Vlaanderen (02 213 40 10 of info@horeca.be).

We wensen je alvast erg veel succes met het starten van je nieuwe zaak!